January 24, 2019

CSÓTÁNYIRTÓ SZEREK

Termékeink csótányirtásra

A szakemberek számára a rovarirtószerek széles választéka áll rendelkezésre, de nem mindegyik irtószer alkalmas, vagy nem önmagában alkalmas csótányirtásra. A csótányok nagyon jól alkalmazkodnak a környezeti feltételekhez, egyes hatóanyagokkal szemben gyorsan kialakulhat a rezisztencia, ami nehezíti a megfelelő irtószer választását.

A szakemberek az irtószer választásakor figyelembe veszik a következőket:

  • Azonnali taglózó hatása és hosszú tartamhatása is legyen.
  • Megfelelő formulációval bírjon, mert a hatóanyagok szemcséi különböző formában lehetnek jelen a kezelt felületen (pl. CS mikrokapszulázott, amely biztosítja a tartamhatást és más elvárt tulajdonságot
  • Ne hagyjon foltot a kezelt felületen, berendezési tárgyakon;
  • Szagtalan legyen, vagy enyhe szaghatással bírjon, hiszen beltéren használják;
  • Ésszerű várakozási idővel rendelkezzen (max. 24 óra).
  • Csótányirtásra, illetve a választott kijuttatási technológiára engedélyezett legyen az a termék!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a különféle rovarirtó szerek integrált technológiában való alkalmazása és a kezelés szakmailag megalapozott kivitelezése biztosíthatja a sikert.

Figyelem! Az itt felsorolt termékek II. biocid kategóriás, csak szakembereknek értékesíthető készítmények. Lakosság, illetve a jogszabályban előírt feltételekkel nem rendelkező személyek számára nem forgalmazhatók.

ROVARIRTÓ KONCENTRÁTUMOK:

  1. TATHRIN EC

Zárt térben, rejtett életmódú rovarok (ágyipoloska, csótány, hangya) irtására alkalmas, egyedi hatóanyaga tartalmú és egyedi formulációjú rovarirtó koncentrátum.

A két hatóanyag szinergikus kombinációjának megfelelő arányban történő előállítása, illetve az egyenletesebb eloszlást biztosító új technológia alkalmazása (pl. oldatstabilitás) biztosítja a magas minőséget.

Megjelenése: halványsárga folyadék, enyhe szaghatással.

Tapasztalatok: A termék 2019. áprilistól kapható, a tapasztalatok gyűjtése folyamatban van. A tesztanyagokról kiemelkedően magas elégedettségi visszajelzések érkeztek.

Hatóanyag: 5 % cipermetrin (taglózó hatás) + 2 % imidakloprid (hosszú hatás)

Kiszerelés: 1 literes

 

2. Tetracip rovarirtó koncentrátum

Zárt térben légy és rejtett életmódú rovarok irtására szolgáló, sárga színű rovarirtó koncentrátum. Hatását érintőméregként fejti ki. Kiváló a taglózó hatása, de tartamhatással is bír. Más rovarirtó készítményekkel jól kombinálható.

Tapasztalat: Állandóan magas, megbízható minősége miatt a szakemberek körében a legnépszerűbb készítményünk.

Hatóanyag: 8% cipermetrin + 1% tetrametrin

Kiszerelés: 1 L (18L/karton)

 

3. Bombex® Perm 25 CS rovarirtó koncentrátum

Zárt térben légy és rejtett életmódú rovarok irtására szolgáló, permetezéssel és hidegköd-képzéssel is kijuttatható készítmény. Fehér színű, szagtalan mikrokapszulázott szuszpenzió, amely felhasználás után nem hagy nyomot. Hatását érintőméregként fejti ki.

Tapasztalatok: Alacsony dózisa miatt (pl. permetezéssel történő felvitel mellett, átlagos fertőzés esetén 25 ml/5 literes oldat, ami elegendő 100 m2 kezelendő felülethez) költséghatékony megoldást jelent a szakemberek számára.

Hatóanyag: 25,25 % Permetrin

Kiszerelés: 1L (12 L/karton)

 

4. Bombex®Farumy® rovarirtó koncentrátum

Zárt térben – permetezéssel – rejtett életmódú rovarok irtására, illetve hideg- és melegköd-képzéssel repülő életmódú rovarok irtására egyaránt engedélyezett, fehér színű rovarirtó koncentrátum.

Egyedülálló, ZW formulációval bír: mikrokapszulázott cifenotrin a hosszú hatástartam érdekében + pralletrin a gyors, taglózó hatás érdekében. A különböző méretű és falvastagságú kapszuláknak köszönhetően ütemezett hatóanyag kibocsájtással bír. Porózus és abszorbeáló felületen egyaránt jól működik. A kapszulák falába UV védő és antioxidáns anyagok kerültek beépítésre, ezáltal védett a környezeti hatások ellen.

Tapasztalatok: Új termék a piacon, hamar közkedveltté vált hosszú hatástartama és széleskörű kijuttatási lehetősége miatt. Egyetlen termék az irtószer piacon, amely zárt térben melegköd képzésre is engedélyezett.

Hatóanyaga: 10,7 % cifenotrin + 1,1 % pralletrin

Kiszerelés: 1 L (12 L/karton)

5. Pyregreen rovarirtó koncentrátum

Zárt térben, rejtett életmódú rovarok és repülő rovarok irtására engedélyezett készítmény. Permetezéssel és ködképző géppel is kijuttatható.

Természetes piretrint tartalmaz, ezáltal ökogazdálkodásban is alkalmazható. Gyors taglózó hatással bír, hosszantartó tartamhatása nincs. Rendkívül gazdaságos (átlagos fertőzöttség mellett 40 ml/5 liter készítmény szükséges a kezeléshez).

Tapasztalatok: Új termék a piacon, természetes hatóanyagának köszönhetően hiánypótló termék volt. Az élelmiszeriparban, közintézményekben tevékenykedő szakemberek körében hamar népszerűvé vált, raktárokban, takarmánytárolókban is szívesen használták ezt a gazdaságos terméket.

Hatóanyag: 5% piretrinek és piretroidok

Kiszerelés: 1L (6L/karton)

 

6. Mythic® SC rovarirtó koncentrátum

A Mythic® SC egyedülálló hatásmechanizmussal rendelkezik. Hatását a sejtek energia termelésének gátlásán keresztül fejti ki. Bénulást, majd pusztulást okoz. Különösen hatékony többek között az ágyi poloska, csótányok és hangyák ellen.

A klórfenapir hatóanyagnak nagyon kicsi az illékonysága, nem párolog el a kezelt felületről. Felhasználás rejtett életmódú rovarok esetén: 40,80,160ml/5l víz.

Hatóanyag: 10% klórfenapil, Kiszerelés: 500 ml

 

7. Fendona 15 SC rovarirtó koncentrátum

Zárt térben legyek és rejtett életmódú rovarok irtására használható készítmény. A hatóanyagot finom kristályok formájában tartalmazza. Hosszú hatástartammal rendelkezik. Más készítményekkel jó kombinálható.

Tapasztalatok: A szakemberek körében nagyon népszerű a kiváló ár-érték arányának köszönhetően. Hangyairtás során nagyon jók a visszajelzések.

Hatóanyag: 1,47% alfa-cipermetrin

Kiszerelés: 1 L (10 L/karton)

8.  Ficam W rovarirtó koncentrátum

Zárt térben legyek és rejtett életmódú rovarok irtására alkalmas, permetezéssel és hidegköd képzéssel kijuttatható, bézs színű készítmény. Por állagú, jellegzetes szagú irtószer. Hatását érintő- és gyomorméregként fejti ki.

Hatóanyag: 80% bendiokarb

Kiszerelés: 10x15g vízoldékony csomag/doboz (10 doboz/karton)

 GÉLEK:

ADVION CSÓTÁNYIRTÓ GÉL:

0,6 % Indoxakarb hatóanyagot tartalmazó, magas palatabilitású rovarirtó gél. Bármely csótányfajta irtására alkalmas.

A csótány által elfogyasztott gél hatóanyaga nem csak az adott csótányt pusztítja el, hanem a gélből fogyasztó csótány ürülékét fogyasztó, kevésbé mozgékony egyedek (pl. megtermékenyített nimfák, fiatal példányok) vagy a géltől már elpusztult csótányt elfogyasztó további egyedeknél is pusztulást okoz.

 

IRTÓSZERMENTES TERMÉKEK, CSAPDÁK:

 

Debelló csótánycsapda

Természetes attraktánsokkal ellátott perforált csapda. Monitorozásra és kisebb fertőzés megszüntetésére alkalmas.

Kiszerelés: 20 db/csomag (10 csomag/karton)

 

 

Zapi monitoring csótánycsapda

Természetes attraktánsokkal ellátott perforált csapda. Monitorozásra és kisebb fertőzés megszüntetésére alkalmas.

Kiszerelés: 20 db/csomag (10 csomag/karton)