January 24, 2019

DARÁZS IRTÁS

A darazsak irtása

Nyáron és kora ősszel a darazsak nagy számban való megjelenése arra utal, hogy a közelben egy, vagy több darázsfészek található. (Mint a darázs leírásnál is említettük, a tavasszal-nyáron lerakott tojásokból 1-1,5 hónap alatt fejlődnek ki az utódok, ezért nyáron találkozhatunk velük nagyobb létszámban).

A különféle házilag készített, vagy készen vásárolt darázscsapdák a problémát nem szüntetik meg, leginkább csak néhány egyed összefogására alkalmasak.

Annak köszönhetően, hogy a darazsak nagyon intenzíven védik a fészküket, ha megzavarjuk őket, nagy számban rajzanak ki és mindent, amit veszélyforrásnak ítélek megtámadnak, megcsípnek. Ezért a darazsak irtásához csak megfelelő védőruha viselésével és szakértelemmel javasolt hozzáfogni.

Amennyiben lakó környezetében észleli a darazsak jelenlétét, javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez!

A szakemberek szakmai tapasztalatuknak és gyakorlatuknak köszönhetően:

  • Meg tudják állapítani, hogy milyen darázsfajjal állnak szemben, hol helyezkednek el a darázsfészkek, azokhoz hogyan lehet hozzáférni;
  • Meg tudják határozni, hogy melyek a legalkalmasabb irtószerek és módszerek, amelyekkel gyorsan és hatékonyan el lehet pusztítani az egész darázsfészket;
  • Megfelelő védőeszközökkel és gépekkel rendelkeznek a biztonságos munkavégzéshez.