August 29, 2018

Rágcsálóirtó szerek

A forgalomban lévő irtószerek többféle hatóanyagot tartalmaznak, különféle íz és szaganyagokkal, valamint eltérő összetételben, formulációban állnak a szakemberek rendelkezésére.

Az irtást megelőzően a szakemberek felmérik a területet, a fertőzöttséget és meghatározzák az irtás programját térben és időben. Ennek megfelelően válasszák ki a megfelelő irtószert, figyelembe véve többek között:

 • mennyire kell ellenállni a környezeti hatásoknak
 • kell-e rögzíteni a csalétket
 • van-e jele a rezisztenciának valamely hatóanyaggal szemben
 • korábbi tapasztalatok az adott helyen használt irtószerekkel, stb.

A fertőzés függvényében a teljes mentesség elérése akár heteket is igénybe vehet a neofóbia, klánok közötti és klánon belüli dominancia miatt.

Az alkalmazott irtószer megválasztását mindig bízza a szakemberre.

Rágcsálóirtó szerek

Figyelem! Az itt felsorolt termékek – a hatályos jogszabályok értelmében – csak jogszabályban előírt végzettséggel és engedéllyel rendelkező szakemberek számára értékesíthetők! 

 1. Klerat rágcsálóirtó blokk

5 ‰ Brodifakum hatóanyag tartalmú, középen lyukasztott rágcsálóirtó kocka, ezért a szerelvényekben rögzíthető. A brodifakum hatóanyag az egyik leggyakrabban alkalmazott hatóanyag a szakemberek körében. Kiváló hatékonyságú irtószer, vizsgálati eredmények igazolták, hogy egy rágcsáló elpusztításához jelentősen kevesebb irtószer szükséges más hatóanyag-tartalmú termékekhez képest. A termék könnyen rögzíthető, megfelelő sarkokat, éleket biztosít a rágcsálók számára és ellenáll a környezeti hatásoknak.

Kiszerelés: 10 kg-os vödör

 1. Storm blokk

Rendkívül hatékony és gazdaságos irtószer 5‰ Flokumafen hatóanyaggal. A Blokk kiképzése kemény sarkokat biztosít a rágcsálók rágási szükségletéhez. Ízösszetételének köszönhetően nagyon vonzó a rágcsálók számára. Letális dózis (250g-os patkányt alapul véve) 1,3 g/egyed, vagyis már kis mennyiség fogyasztása is pusztulást okoz, valamint csökkenti a környezetbe kerülő méreganyagok szükséges mennyiségét.

 

 

 1. Storm Secure

Rendkívül hatékony és gazdaságos irtószer 5‰ Flokumafen hatóanyaggal. Lyukacsok kiképzése révén könnyen rögzíthető, így a rágcsáló nem tudja elvinni (csökkentve ezzel a nem célszervezetekre gyakorolt kockázatot). Magas minőségű gabonaszem tartalma miatt a szemes takarmánnyal szemben is vonzóbb a rágcsálók számára. Viasztartalmát úgy alakították, hogy tartós legyen, de ne csökkenjen a palatabilitása.

 

 

 1. Broditop rágcsálóirtó pép

Proteinekből és növényi eredetű összetevőkből álló, 5‰ Brodifakum hatóanyag tartalmú, papírfilter csomagolású rágcsálóirtó pép. Összetevőinek köszönhetően rendkívül jó csalogató hatású (magas palatabilitású) termék. A pépben található olajnak és speciális víztaszító anyagnak köszönhetően nedves területen is jól használható.

Kiszerelés: 10 kg-os vödör

 

 1. Broditop rágcsálóirtó blokk

Brodifakum hatóanyagú, kiváló minőségi alapanyagokat és attraktánsokat tartalmazó parafinos kocka. Kimagasló palatabilitás. A termék könnyen rögzíthető, megfelelő sarkokat, éleket biztosít a rágcsálók számára és ellenáll a környezeti hatásoknak.

Kiszerelés: 15kg-os vödör

 

 1. Broditop csatornakocka

Brodifakum hatóanyagot 5 ‰ arányban tartalmazó paraffinos kocka, amely drótfüllel van ellátva a könnyebb elhelyezés érdekében. A rágcsálók fogazatának koptatása érdekében kedvező rágási felületekkel rendelkezik. Nedves környezetben is ideálisan alkalmazható, magasabb paraffin összetételének köszönhetően is megtartja állagát. Elsősorban csatornák rágcsálómentesítésére javasolt.

Kiszerelés: 10kg-os papírdoboz

 

 1. Bonirat rágcsálóirtó szemes csalétek

Difenakum hatóanyagú szemes csalétek. A rácsálók számára rendkívül vonzó, mivel a természetes táplálékforrásukhoz hasonlít. Alkalmazása olyan helyen gazdaságos, ahol az irtószer rögzítése nem szükséges.

Kiszerelés: 25kg-os papírzsák

 

 

 1. Gardentop rágcsálóirtó pép

Bromadiolon hatóanyagú papírfilterbe csomagolt rágcsáló irtószer, mely proteinekből és növényi eredetű összetevőkből előállított pépet tartalmaz. A speciális segédanyagoknak köszönhetően a magas hőmérsékletnek is ellenáll és rossz időjárási körülmények között és jól működik.

Kiszerelés: 10 kg-os papírdoboz

 

 1. Gardentop rágcsálóirtó blokk:

 

Bromadiolon hatóanyagú, kiváló minőségi alapanyagokat és attraktánsokat tartalmazó parafinos kocka. Kimagasló palatabilitás. A termék könnyen rögzíthető, megfelelő sarkokat, éleket biztosít a rágcsálók számára és ellenáll a környezeti hatásoknak

 

Kiszerelés: 10 kg-os papírdoboz  

 1. Zapikill FLUO-NP blokk

A fluoreszkáló rágcsálóirtó szer csalétek csökkenti a rágcsálók tipikus fóbiáját (neofóbia), mivel láthatóvá válik a rágcsáló számára, ezáltal növeli a csalétek attraktivitását és palatabilitását. Bromadiolon + difenakum hatóanyagú, kiváló minőségi alapanyagokat és attraktánsokat tartalmazó parafinos kocka. A termék könnyen rögzíthető, megfelelő sarkokat, éleket biztosít a rágcsálók számára és ellenáll a környezeti hatásoknak

 

Kiszerelés: 10kg-os kartondoboz 

 1. Zapikill FLUO-NP pép

Két véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, hatóanyaga: 0,0025% bromadiolon és 0,0025% difenakum. Egyedülálló termék a piacon, kiemelkedő palatabilitás jellemzi, hatékony a rezisztens törzsek ellen is. A termék fluoreszkáló tulajdonsággal is rendelkezik. Egyszerre hat a rágcsáló látására, a szaglására és ízlelésére.

Kiszerelés: 10kg-os kartondoboz

 

 1. Racumin Foam

Felhasználásra kész, aerosol-os rágcsálóirtószer, a csalétekkel történő irtás hatékonyságának növelése érdekében. A flakonból a zárt szerelvényekbe kijuttatott hab a rágcsáló testére tapad, ez az állatot tisztálkodásra kényszeríti, így a hatóanyag szájon át jut a kártevő szervezetébe. 4 ‰ Kumatetralil hatóanyag tartalmú készítmény, nedves helyiségekben is kiváló megoldást jelent. A rágcsálóirtás során kiegészítő termékként alkalmazzák.

 

 

13. Zapi monitoring kocka

Gazdaságos kiszerelésű (egyenként 5g-os), a rágcsálók számára nagyon attraktív íz- és illatanyaggal ellátott, háromszög alakú monitoring blokk a rágcsálófertőzés felmérésére. Egér- és patkányládákba rögzíthető, az Unibox monitoring dobozzal is kompatibilis irtószermentes termék.

Kiszerelés: 2 kg és 10 kg-os

 

 

 

14. Zap Trap ragasztós csapda

Monitorozásra és kisebb egér fertőzés megszüntetésére egyaránt alkalmas. Rendkívül erős ragasztó felülettel ellátott, irtószer mentes egér- és patkánycsapda. A csomagolás két darab csapdát tartalmaz, a lapok között ragasztóval.

Kiszerelés: 2 db/csomag, 24 csomag/karton

 

15. Zapi szuper Eco

A csomagolás két darab csapdát tartalmaz, a lapok között ragasztóval. Rendkívül erős ragasztó felülettel ellátott, irtószer mentes egér- és patkánycsapda. Monitorozásra és kisebb patkányfertőzés megszüntetésére is alkalmas.

 

Kiszerelés: 2 db/csomag, 24 csomag/karton