October 31, 2018

Ágyi poloska irtó termékeink

A szakemberek számára a rovarirtószerek széles választéka áll rendelkezésre, de nem mindegyik irtószer alkalmas, vagy nem önmagában alkalmas az ágyi poloska irtására. A tapasztalt szakemberek tudják, hogy bizonyos hatóanyagokkal szemben kialakult már tolerancia (nagyobb dózis elviselése) vagy rezisztencia (a kártevő ellenálló képessége) is, ami tovább nehezíti a megfelelő irtószer választást.

A szakemberek az irtószer választásakor figyelembe veszik a következőket:

  • Azonnali taglózó hatása és hosszú tartamhatása is legyen.
  • Alacsony kiűző hatással bírjon (mert nem cél a kártevők más helyre való űzése, szétszórása).
  • Megfelelő formulációval bírjon, mert a hatóanyagok szemcséi különböző formában lehetnek jelen a kezelt felületen (pl. CS mikrokapszulázott, amely biztosítja a tartamhatást és más elvárt tulajdonságot (pl. a megfelelő tapadást és felszívódást is)
  • Ne hagyjon foltot a kezelt felületen, berendezési tárgyakon;
  • Szagtalan legyen, vagy enyhe szaghatással bírjon, hiszen beltéren és főként alvóhelyiségekben használják;
  • Ésszerű várakozási idővel rendelkezzen (max. 24 óra).
  • Ágyi poloska irtására, illetve a választott kijuttatási technológiára engedélyezett legyen az a termék!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a különféle rovarirtó szerek integrált technológiában való alkalmazása és a kezelés szakmailag megalapozott kivitelezése biztosíthatja a sikert.

Figyelem! Az itt felsorolt termékek II. biocid kategóriás, csak szakembereknek értékesíthető készítmények. Lakosság, illetve a jogszabályban előírt feltételekkel nem rendelkező személyek számára nem forgalmazhatók.

TATHRIN EC

Zárt térben, rejtett életmódú rovarok (ágyi poloska, csótány, hangya) irtására alkalmas, egyedi hatóanyaga tartalmú és egyedi formulációjú rovarirtó koncentrátum.

A két hatóanyag szinergikus kombinációjának megfelelő arányban történő előállítása, illetve az egyenletesebb eloszlást biztosító új technológia alkalmazása (pl. oldatstabilitás) biztosítja a magas minőséget.

Megjelenése: halványsárga folyadék, enyhe szaghatással.

Tapasztalatok: A termék 2019. áprilistól kapható, a tapasztalatok gyűjtése folyamatban van. A tesztanyagokról kiemelkedően magas elégedettségi visszajelzések érkeztek.

Hatóanyag: 5 % cipermetrin (taglózó hatás) + 2 % imidakloprid (hosszú hatás)

Kiszerelés: 1 literes

 

Tetracip rovarirtó koncentrátum

Zárt térben légy és rejtett életmódú rovarok irtására szolgáló, sárga színű rovarirtó koncentrátum. Hatását érintőméregként fejti ki. Kiváló a taglózó hatása, de tartamhatással is bír. Más rovarirtó készítményekkel jól kombinálható.

Tapasztalat: Állandóan magas, megbízható minősége miatt a szakemberek körében a legnépszerűbb készítményünk.

Hatóanyag: 8% cipermetrin + 1% tetrametrin

Kiszerelés: 1 L (18L/karton)

 

 

Bombex® Perm 25 CS rovarirtó koncentrátum

Zárt térben légy és rejtett életmódú rovarok irtására szolgáló, permetezéssel és hidegköd-képzéssel is kijuttatható készítmény. Fehér színű, szagtalan mikrokapszulázott szuszpenzió, amely felhasználás után nem hagy nyomot. Hatását érintőméregként fejti ki.

Tapasztalatok: Alacsony dózisa miatt (pl. permetezéssel történő felvitel mellett, átlagos fertőzés esetén 25 ml/5 literes oldat, ami elegendő 100 m2 kezelendő felülethez) költséghatékony megoldást jelent a szakemberek számára.

Hatóanyag: 25,25 % Permetrin

Kiszerelés: 1L (12 L/karton)

 

 

Bombex®Farumy® rovarirtó koncentrátum

Zárt térben – permetezéssel – rejtett életmódú rovarok irtására, illetve hideg- és melegködképzéssel repülő életmódú rovarok irtására egyaránt engedélyezett, fehér színű rovarirtó koncentrátum.

Egyedülálló, ZW formulációval bír: mikrokapszulázott cifenotrin a hosszú hatástartam érdekében + pralletrin a gyors, taglózó hatás érdekében. A különböző méretű és falvastagságú kapszuláknak köszönhetően ütemezett hatóanyag kibocsájtással bír. Porózus és abszorbeáló felületen egyaránt jól működik. A kapszulák falába UV védő és antioxidáns anyagok kerültek beépítésre, ezáltal védett a környezeti hatások ellen.

Tapasztalatok: Új termék a piacon, hamar közkedveltté vált hosszú hatástartama és széleskörű kijuttatási lehetősége miatt. Egyetlen termék az irtószer piacon, amely zárt térben melegköd képzésre is engedélyezett.

Hatóanyaga: 10,7 % cifenotrin + 1,1 % pralletrin

Kiszerelés: 1 L (12 L/karton)

Megjegyzés: Alombogár és madártetűatka irtására is engedélyezett. Használata a fertőzés megszüntetésére és megelőzésre egyaránt javasolt.

 

 Pyregreen rovarirtó koncentrátum

Zárt térben, rejtett életmódú rovarok és repülő rovarok irtására engedélyezett készítmény. Permetezéssel és ködképző géppel is kijuttatható.

Természetes piretrint tartalmaz, ezáltal ökogazdálkodásban is alkalmazható. Gyors taglózó hatással bír, hosszantartó tartamhatása nincs. Rendkívül gazdaságos (átlagos fertőzöttség mellett 40 ml/5 liter készítmény szükséges a kezeléshez).

Tapasztalatok: Új termék a piacon, természetes hatóanyagának köszönhetően hiánypótló termék volt. Az élelmiszeriparban, közintézményekben tevékenykedő szakemberek körében hamar népszerűvé vált, raktárokban, takarmánytárolókban is szívesen használták ezt a gazdaságos terméket.

Hatóanyag: 5% piretrinek és piretroidok

Kiszerelés: 1L (6L/karton)

 

Fendona 15 SC rovarirtó koncentrátum

Zárt térben legyek és rejtett életmódú rovarok irtására használható készítmény. A hatóanyagot finom kristályok formájában tartalmazza. Hosszú hatástartammal rendelkezik. Más készítményekkel jó kombinálható.

Tapasztalatok: A szakemberek körében nagyon népszerű a kiváló ár-érték arányának köszönhetően. Hangyairtás során nagyon jók a visszajelzések.

Hatóanyag: 1,47% alfa-cipermetrin

Kiszerelés: 1 L (10 L/karton) 

 

Mythic® SC rovarirtó koncentrátum

A Mythic® SC egyedülálló hatásmechanizmussal rendelkezik. Hatását a sejtek energia termelésének gátlásán keresztül fejti ki. Bénulást, majd pusztulást okoz. Különösen hatékony többek között az ágyi poloska, csótányok és hangyák ellen.

A klórfenapir hatóanyagnak nagyon kicsi az illékonysága, nem párolog el a kezelt felületről. Felhasználás rejtett életmódú rovarok esetén: 40,80,160ml/5l víz.

Hatóanyag: 10% klórfenapil, Kiszerelés: 500 ml

 

Ficam W rovarirtó koncentrátum

Zárt térben legyek és rejtett életmódú rovarok irtására alkalmas, permetezéssel és hidegköd képzéssel kijuttatható, bézs színű készítmény. Por állagú, jellegzetes szagú irtószer. Hatását érintő- és gyomorméregként fejti ki.

Hatóanyag: 80% bendiokarb

Kiszerelés: 10x15g vízoldékony csomag/doboz (10 doboz/karton)