January 24, 2019

HANGYAIRTÓ TERMÉKEK

Hangyairtó termékeink:

A forgalomban lévő – hangyairtásra engedélyezett – termékek többféle hatóanyagot tartalmaznak.

A megfelelő és az adott körülmények között leghatékonyabb irtószer megválasztása során figyelembe kell venni a következőket:

  • Milyen hangyafajjal állunk szemben;
  • Mekkora a fertőzés mértéke;
  • Honnan és milyen útvonalon jutnak be, illetve közlekednek a hangyák az épület belsejében;
  • Az adott helyiségben gyerekek, háziállatok hozzáférhetnek-e (akár véletlenül) a permetezett felülethez, illetve a kihelyezett mérgezett csalétekhez;
  • Mérgezett csalétek esetén annak összetétele megfelel-e az adott időszakban a hangyák táplálkozási igényeinek.

Advion Hangyairtó gél

Az Advion Hangyairtó gél hatóanyaga (indoxakarb) a legújabb és talán a legmodernebb hatóanyag a hangyák elleni védekezésben. A hatóanyag csak a hangyák emésztőrendszerében aktiválódik, egy kizárólag a rovarokban megtalálható enzim hatására. Mivel a melegvérűekben (így az emberben és a házi állatokban) nincs ilyen enzim, így azokra ártalmatlan.

Az Advion Hangyairtó gél íz és illatanyagai, valamint a tápanyag összetétele nagyon vonzó a hangyák számára. A kihelyezett csalétek körül szinte azonnal megjelennek a hangyák és hordják be a csalétket a hangyabolyba az ott lévő királynő, katonák és lárvák táplálására. Ilyen módon az egész kolónia – 3-7 nap alatt – elpusztul.

Az Advion Hangyairtó gél tápanyag összetétele tartalmazza azokat a zsírokat, olajokat, fehérjéket és szénhidrátokat, amelyekre a hangyáknak a szezonalitástól függően szükségük van. Az év bármely időszakában megfelelő táplálékforrást jelent számukra.

Felhasználási javaslat: Az Advion Hangyairtó gélt a hangyák vonulási útjába, illetve a fészkek közelébe (falak és ajtók mellé, résekbe, repedésekbe, mosogató alá, bútorok mögé stb.) apró cseppek, vagy vékony csíkok formájában nyomjuk ki. A kihelyezett csalétket rendszeresen ellenőrizzük és ha elfogyott, vagy nagyon beszennyeződött, pótoljuk mindaddig, amíg hangyákkal találkozunk.

Gyártó: Syngenta, Svájc

 

1. TATHRIN EC (csak szakemberek számára forgalmazható)

Zárt térben, rejtett életmódú rovarok (ágyipoloska, csótány, hangya) irtására alkalmas, egyedi hatóanyaga tartalmú és egyedi formulációjú rovarirtó koncentrátum.

A két hatóanyag szinergikus kombinációjának megfelelő arányban történő előállítása, illetve az egyenletesebb eloszlást biztosító új technológia alkalmazása (pl. oldatstabilitás) biztosítja a magas minőséget.

Megjelenése: halványsárga folyadék, enyhe szaghatással.

Tapasztalatok: A termék 2019. áprilistól kapható, a tapasztalatok gyűjtése folyamatban van. A tesztanyagokról kiemelkedően magas elégedettségi visszajelzések érkeztek.

Hatóanyag: 5 % cipermetrin (taglózó hatás) + 2 % imidakloprid (hosszú hatás)

Kiszerelés: 1 literes

 

2.  Fendona 15 SC rovarirtó koncentrátum (csak szakemberek számára forgalmazható)

Zárt térben legyek és rejtett életmódú rovarok irtására használható készítmény. A hatóanyagot finom kristályok formájában tartalmazza. Hosszú hatástartammal rendelkezik. Más készítményekkel jó kombinálható.

Tapasztalatok: A szakemberek körében nagyon népszerű a kiváló ár-érték arányának köszönhetően. Hangyairtás során nagyon jók a visszajelzések.

Hatóanyag: 1,47% alfa-cipermetrin

Kiszerelés: 1 L (10 L/karton)

 

3. Tetracip rovarirtó koncentrátum (csak szakemberek számára forgalmazható)

Zárt térben légy és rejtett életmódú rovarok irtására szolgáló, sárga színű rovarirtó koncentrátum. Hatását érintőméregként fejti ki. Kiváló a taglózó hatása, de tartamhatással is bír. Más rovarirtó készítményekkel jól kombinálható.

Tapasztalat: Állandóan magas, megbízható minősége miatt a szakemberek körében a legnépszerűbb készítményünk.

Hatóanyag: 8% cipermetrin + 1% tetrametrin

Kiszerelés: 1 L (18L/karton)